Sikker hosting og god support siden 1997Sikker hosting og god support siden 1997

Du er her

Køb domæne

 

Køb domæne her

 

Danhost og Wannafind er nu samlet under ét i Zitcom Group.
Det betyder, at vi nu tilbyder det samme store udvalg af domæner, både hos Danhost og hos Wannafind.

 

 

Søg nu og køb domæne 

wannafind.dk/domæner

 

 

Når du skal købe domæne - Hvordan?

Køb domæne:
Når du køber et domæne, skal du bestille en domæneregistrering. Under købet består prisen af selve registreringen samt prisen indeholder 1 års ejerskab, efter du har købt domænet.

Du ejer domænet 1 år frem. Ønsker du at beholde domænenavnet efter det første år, skal du blot huske at forny dit domæne

Køb et .dk-domæne:
Ved køb af et domæne, der slutter på .dk, skal du registrere det igennem Danhost til 129 kr, ekskl. moms inkl. 1 års ejerskab. Derefter vil du efterfølgende få en besked fra DK Hostmaster, når domænenavnet skal fornyes. Prisen for fornyelse koster kun 36 kr/årligt ekskl. moms. (45 kr. inkl. moms)

 

Køb domæne - Sådan gør du

 1. Søg på det ønskede navn, f.eks. "danshop.dk"
 2. Klik bestil, hvis det er ledigt. Under bestilling kan du tilføje hosting, f.eks. et webhotel (du kan sagtens bestille uden hosting).
 3. Er domænet optaget, er du nødt til at finde et nyt navn. Prøv evt. de nye top level domæner - Se TLD-liste her.
 4. Køb af domæner sker efter først-til-mølle princippet. Du ejer derfor først domænet, når betalingen er gennemført. 

  

Har du spørgsmål vedr. domæner?

Hos Danhost får du fortsat den velkendte gode kundeservice

Ring til os på 87 11 87 87

Kontakt Danhost

Skriv gerne på info@danhost.dk

 

 

 

Hvad er et domæne?

Et domæne er et navn, der gør det muligt for dine kunder at finde din hjemmeside. Dit domæne skal afsluttes med en domæneendelse, som kan være betegnelsen på det land, din hjemmeside skal vises i, f.eks. ".dk" i Danmark eller ".de" i Tyskland.

Et domæne kan aldrig bruges alene, da det kun er en adresse. Køber du dit domæne, fordi du gerne vil have en hjemmeside, skal du derfor også have et webhotel. Et webhotel er den plads din hjemmeside skal ligge på og giver dig mulighed for både at oprette en hjemmeside og mail. Skal du derimon kun bruge dit domæne til at få en professionel mailadresse, skal du bruge et mailhotel, da du her kan oprette mange mailadresser eller du skal have Hosted Exchange, hvis du f.eks. vil have mail og kalender på både din computer og din mobiltelefon.

Addon domæne

Et addon er et ekstra domæne, du har knyttet til dit webhotel.

Hvis du f.eks. har en hjemmeside på et webhotel med adressen hjemmeside.dk, kan du tilføje et addon domæne til webhotellet og dermed få en ekstra hjemmeside, f.eks. website.dk, som vil ligge i en anden mappe på samme webhotel.

 

Tllægsdomæne / Parked domain

Et tillægsdomæne er et ekstra domæne, der kan indeholde samme hjemme, som ligger på dit hoveddomæne. Du sender de besøgende fra tillægsdomænet videre til hoveddomænet vha. en 301-redirect.

Det kaldes også for Parked Domain. 

 

Subdomæne

Et subdomæne er en underinddeling af dit domæne og kan eksistere som et selvstændigt domæne.

Du kan bruge dit subdomæne til stort set alt og navngive det helt frit. Lav f.eks. et subdomæne til din webshop: "shop.domæne.dk"

 


Hvilket domæne skal jeg købe?

Når du skal vælge et godt domænenavn, skal du som udgangspunkt tænke på at gøre det nemt for dine kunder/besøgende. Her er et par gode regler, du kan tage med i dine overvejelser:

 • Domænet skal være nemt at huske
 • Det skal være så kort som muligt
 • Domænet skal helst være uden æ, ø og å*
 • Brug bindestreg, hvis dit firmanavn består af to ord (gør det nemt at læse for både dine kunder og Google)*
 • Undgå bindestreg, hvis dit firmanavn består af mere end 2 ord (det er besværligt at skrive)
 • Vælg et domæne, der giver mindst mulighed for stavefejl*

Det kan være en god idé at købe mere end ét domæne!

 

Æ, Ø og Å i domænenavnet?

Specialtegn i et domænenavn kan give dig en række problemer.

Derfor skal du lægge din hjemmeside på et domæne uden specialtegn. Men indeholder dit firmanavn æ, ø eller å, skal du bestemt også eje domænet svarende til dit firmanavn!

I første omgang:

Du skal ikke lægge din hjemmeside på et domæne, der indeholder æ, ø eller å.

Du kan risikere, at dine kunder ikke kan komme ind på din hjemmeside, da nogle browsere kan have problemer med at tolke dit domænenavn. Har du kunder, der befinder sig i udlandet (evt. hvis de er på ferie), så er det ikke muligt for dem at indtaste webadressen til din hjemmeside. Ligeledes kan du få problemer, hvis du skal maile med udenlandske firmaer. Et mere alvorligt problem, er at søgemaskinerne kan have svært ved at indeksere din hjemmeside, fordi navnet ikke matcher dét, som domænenavnet rent faktisk bliver afkodet til (kaldes for Punicode String) - Eksempelvis bliver føtex.dk afkodet til xn--ftex-gra.dk. Derfor har Føtex valgt at lægge deres hjemmesideside på foetex.dk

Vigtigt - Derfor skal du også eje det andet domæne:

Du skal bestemt også eje det domænenavn, der indeholder æ, ø og å.

Langt størstedelen af din kundekreds vil nemlig skrive din hjemmeside med specialtegnet. Ejer du ikke dette domæne, kan du derfor risikere at miste kunder, da dine kunder vil få vist en besked om, at den indtastede hjemmeside ikke findes. Al din markedsføring skal du derfor basere på domænet,s om indeholder specialtegnet - Fordi det er lettere at huske.

Æ, ø og å - Sådan gør du:

Du skal gøre ligesom Føtex, der både har købt foetex.dk og føtex.dk. De har sat føtex.dk op som en 301-redirect, der automatisk stiller kunderne videre til hjemmesiden, der ligger på foetex.dk. For at lave en 301-redirect, kan du f.eks. købe et tillægsdomæne.

Hvis du er i tvivl - Ring til os på tlf.: 87 11 87 87
Alle hverdage fra kl. 09.00

Hvad er et godt domænenavn, ved køb af domæne? infografik

 

 

Søg efter dit domæne 

wannafind.dk/domæner

 

Hvornår du skal købe flere domæner 

I mange tilfælde kan det anbefales, at du køber mere end ét domæne til din hjemmeside - Primært så du ikke mister kunder. Her ser du, hvornår det anbefales, at du køber flere domæner og får dem sat op som tillægsdomæner med en såkaldt 301-redirect til dit hoveddomæne.

 

 • Hvis der indgår æ, ø eller å 
  Er der specialtegn i din virksomheds navn, anbefaler vi stærkt, at du køber 2 domæner: Et med og et uden specialtegnet. Du skal lægge din hjemmeside på dét domæne, der ikke indeholder specialtegn og opsætte det andet domæne med en 301-redirect.

 • Hvis dit virksomhedsnavn består af et sammensat ord, eller flere ord
  Du skal eje dit domæne med og uden bindestreg, for at mindske risikoen for, at dine kunder skriver forkert. Hvilket af domænerne, der skal være dit hoveddomæne bør være det med bindestreg, da søgemaskinerne derved har lettere ved at læse søgeordene, f.eks. billigvvsudstyr.dk og billig-vvs-udstyr.dk.

 • Hvis der er chance for, at dine kunder laver stavefejl
  Det er meget fornuftigt at eje et domæne, der er stavet forkert, dog med en 301 redirect over til dit hoveddomæne. Skulle dine kunder skrive forkert i adresselinjen, sørger du for, at de blot bliver viderestillet til det rigtige domæne. Eksempelvis kunne hoveddomænet være restaurant.dk, men da mange har svært ved at stave dette, er det en god idé også at eje restaurent.dk.  

 • Hvis du har flere sprog på din hjemmeside
  Hvis du har flere sprog på hjemmesiden er der 3 måder at håndtere dette på. Se dette eksempel med domænet til Danhost:
  • de.danhost.dk
  • danhost.de
  • danhost.dk/de

Domænenavne uden et webhotel - Hvordan?

Det er helt op til dig, om du vil købe et domæne sammen med et webhotel - Eller om du bare vil have domænenavnet.

Når du køber domænet, er det navnet du ejer. 

Hvis du køber et domæne uden et webhotel, kan du ikke lægge en hjemmeside online, eller oprette en mailadresse på domænet. Men da domæner købes efter "først til mølle"-princippet kan vi klart anbefale dig at du køber domænenavnet straks du ved, hvad din hjemmeside skal hedde.

 

Køb domæne her 

 

Flytning af domæner

 • Hvor lang tid tager det at flytte et .dk-domæne til Danhost?
  Vi igangsætter flytningen af dit domæne så snart, vi har registreret din betaling. Når du bestiller en flytning af dit .dk-domæne modtager ejeren af domænet en mail fra DK-Hostmaster, som administrerer alle danske domæner. I denne mail skal du bekræfte, at du ønsker at flytte dit domæne. Det gør du ved at logge ind på dk-hostmaster.dk via det handlenummer og den pinkode, som er oplyst i deres mail.

  Fra du godkender flytningen, er dit .dk-domæne flyttet til vores navneservere indenfor 24 timer. 

 • Flytning af et internationalt domæne (.com, .org, .info)
  Flytningen sættes i gang, så snart vi har registreret din betaling. Den kontaktperson, der er registreret på domænet, får tilsendt en mail, som skal godkendes inden flytningen kan gennemføres.

  Et godt råd, er at kontakte din nuværende hostingudbyder for at du sikre dig, at flytningen bliver sat i gang, da du kan risikere at udbyderen enten har låst domænet, så flytningen ikke automatisk kan gennemføres, eller at din udbyder har registreret sig selv som kontaktperson.

  Når du bestiller flytningen på vores hjemmeside, står der, om du skal angive en AUTH / EPP-kode. Denne kode er en sikkerhed for, at flytningen kun bliver igangsat af ejeren af domænet. Koden får du oplyst hos din nuværende udbyder og den skal du oplyse hos Danhost når du bestiller flytningen.

 • Sådan håndterer du mails under en domæneflytning
  Skal du have flyttet dine mail over til Danhost, kan du let selv minimere risikoen for at miste mails undervejs. På dit nye webhotel / mailhotel har du adgang til et kontrolpanel, hvor du skal oprette alle jeres mailadresser, inden flytningen finder sted. På denne måde vil nye indkomne mails automatisk blive modtaget hos Danhost straks efter flytningen er gennemført.

  Køber du dit webhotel eller mailhotel på samme tid, som du bestiller flytningen af dit domæne, skal du være opmærksom på, at mailadresserne skal oprettes i løbet af de første par timer.

  Fra du har godkendt flytningen af dit domæne, bør du jævnligt hente dine mails ned på din computer, indtil flytningen er gennemført. På denne måde er du sikker på, at du ikke mister nye mails, som er blevet sendt til dig lige inden flytningen af dit domæne er gennemført.

Hvor lang tid er et domæne i karantæne?

Hvis et domæne ikke bliver betalt til tiden, eller hvis det bliver opsagt, ryger domænet i karantæne.

Karantæne betyder, at domænet er udløbet og den tidligere ejer har en frist på x-antal dage til at genbestille domænet. Det skyldes, at den tidligere ejer har førsteret til domænenavnet i tilfælde af, at domænet er udløbet ved en fejl og dermed har han mulighed for at genaktivere domænet. Er det ikke blevet genaktiveret indenfor 40 - 60 dage efter udsløbsdatoen (alt efter domænetypen, frigives domænet og det vil nu være muligt for alle at købe navnet. Når man køber domænenavne, er det efter først-til-mølle princippet.

 

Husk også at tage et kig på vores Office 365 Cloud, hvor du kan dele dine dokumenter med dine medarbejdere.

 Få gode råd til domæner, din hjemmeside og email
Følg Danhost på Facebook

 

 

Send os en mail - Du får hurtigt svar

Skriv endelig til os, hvis du har spørgsmål til vores produkter.


Du er også velkommen til at skrive, hvis du har brug for en tilpasset løsning.